Dacă ești în căutarea unor idei de reels pentru afacerea ta, înseamnă că ai aflat noile tendințe pe Instagram. Sau poate că ești doar curios și te gândești cum să îi faci pe oameni să aibă și mai multă încredere în business-ul tău.
În ceea ce privește algoritmul, CEO-ul Instagramului, Adam Mosseri a anunțat în 2021 că această platformă nu va mai fi dedicată exclusiv conținutului foto. Asta înseamnă că focusul va fi și pe video.
Acestea fiind spuse, acum ai și mai multe motive să te apuci de reels. Sau ai și mai multe motive să angajezi un specialist care să te ajute. Yep, noi la Seed Marketing Agency oferim și acest gen de servicii.
Înainte de a-ți prezenta cele 5 idei de reels pentru afacerea ta, aș vrea să îți arăt câteva principii de bază.
Principii generale de care să ții cont
- Clientul este eroul poveștii tale. El ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc în contentul transmis.
- Oferă beneficii concrete ale produselor/serviciilor tale.
- Fii scurt și la obiect! Oricât de minunată ar fi afacerea ta, ține minte că atenția oamenilor este limitată.
Ne întoarcem la acele idei de reels despre care am vorbit. Fiecare dintre ele are rolul să câștige încrederea clienților/potențialilor clienți.
1. Arată-le cum se pregătește comanda lor
Filmează fiecare pas pe care îl faci până în momentul în care expediezi produsul către clienți. Cu cât oferi mai multe inside-uri cu atât oamenii se vor simți mai aproape de business.
Încearcă să te încadrezi în max. 30 secunde și să folosești o melodie care atrage atenția, pe fundal.
2. Oferă-le informații care să îi ajute
Intră pe Google Search și vezi ce caută oamenii în legătură cu domeniul tău. Dacă ai un business care vinde echipamente sportive poate le dai câteva sfaturi despre cum să își aleagă corect echipamentul.
Sau poate le spui ce material ar fi util să poarte la sală. Sau poate le arăți cum să citească eticheta unui produs, ce înseamnă fiecare simbol. În această situație poți filma efectiv eticheta.
3. Spune-le concret cum să folosească sau să îngrijească produsul
Poate că ție ți se par niște informații evidente, însă pentru clienții tăi nu este așa. Cu cât le oferi mai multe informații relevante pentru ei, cu atât vor avea mai multă încredere în tine.
Ai putea include această idee într-o rubrică de tipul „Știai că…”.
Exemplu: Știai că echipamentul sportiv nu se spală la o temperatură mai mare de 30 de grade?
4. Arată-le feedbackul altor clienți
Dacă îl ai sub formă de video și poți face un colaj este ideal. Însă și feedbackul sub formă de mesaj este la fel de util.
Este posibil ca acest tip de reel să nu îți aducă un număr mare de vizualizări. Cu toate astea, cei care îți urmăresc pagina de Instagram vor fi cu un pas mai aproape de butonul comandă acum.
5. Spune-le cine ești tu (care este povestea ta, cum ai construit brandul)
Din experiență știu că multor antreprenori le este teamă să se afișeze în public. Cu toate astea, credem că este o teamă ce merită învinsă.
Și asta pentru că oamenii caută alți oameni. Atunci când vedem fondatorul și îi cunoaștem povestea, ne simțim și mai apropiați de el.
Uite câteva exemple de succes care și-au crescut brandul companiei și prin numele propriu: Cristina Bâtlan, fondator Musette; Ștefan Mandachi, fondatorul Spartan; Steve Jobs, fondatorul Apple.
Atât business-ul te ridică pe tine, dar și tu pe el.
Sper ca aceste idei să îți fie de folos și să începi să le pui cât mai repede în aplicare. Cu siguranță îți vor aduce rezultate.
Mult succes!